Súlyosabb a jászsági áramkimaradás, mint gondolták

Megosztás

Az eddigi információk szerint felrobbant egy trafóház Jászberény külterületén, emiatt kora délután óta nincs áram a Jászkunság jelentős részén. Rengeteg települést érint a kimaradás, a helyreállítás hosszabb időt vehet igénybe, mint eleinte gondolták. A televízió- és internetszolgáltatás is huzamos ideig akadozhat.

A történtekről a Szol24 is az első között számolt be korábban, azóta több információval is rendelkezünk.

A Jászság több településén megszakadt az áramellátás, mert a Jászberény és Jászárokszállás közötti trafóállomás vélhetően felrobbant – tájékoztatott közösségi oldalán Pócs János, a Jászság országgyűlési képviselője. Személyi sérülés nem történt. A hibaelhárítás nagy erőkkel megkezdődött, de az eset súlya miatt a javítás huzamosabb ideig eltarthat – írta a képviselő.

A rendkívüli áramszünet miatt ma délután zárva tart a Jászberényi Strand és Termálfürdő – közölték a strand közösségi oldalán. Bíznak benne, hogy holnapra elhárítják a hibát és a megszokott nyitvatartás szerint fogadni tudják a vendégeket. 

Ha hihetünk a Facebook-bejegyzéseknek, akkor Jászberényen kívül, Jászfelsőszentgyörgyől, Jászjákóhalmáról, Jászdózsáról, Pusztamonostorról, Jászfényszaruról jelezték a hozzászólók, hogy nincs áram. A rendkívüli áramszünet fennakadásokat okozott, illetve okoz az érintett jászsági településeken. Elmaradt például a Jászberényi Egészségfejlesztési Iroda előadása, amit délután három órára az Országos Könyvtári Napok keretében hirdettek meg a könyvtárban. 

A PR-Telecom Zrt. a közösségi oldalon értesítette ügyfeleit az esetleges szolgáltatás kimaradásról. Mint írták, az áramszünet érinti a cég jászberényi elosztóközpontját is, melynek ideiglenes áramellátását ugyan biztosítják, de az elkövetkező órákban előfordulhat, hogy az áramszünet miatt hosszabb-rövidebb időre TV, internet és telefonszolgáltatásaik szünetelnek.

Kapcsolódó cikkek